Beleef de Kracht van Inspiratie

Ken je het ook? Zo’n dag waarop er echt niks uit je handen lijkt te komen? En natuurlijk precies op de dag waarop je je juist had voorgenomen eens goed van start te gaan…

Mijn situatie: vandaag wil ik een blog te schrijven. Ik weet alleen nog niet waarover. Meestal schrijf ik pas op het moment dat ik lekker in mijn vel zit. Maar hoe begin je met schrijven wanneer je je totaal Inspiratieloos voelt? Er komt deze dag echt helemaal niks uit mijn handen. Niet alleen qua schrijven, maar ook alle andere ‘to do’ dingen blijven liggen. Het voelt bijna alsof ik mijn ‘sense of purpose’ kwijt ben. Tijd voor radicale maatregelen!

Bij wijze van een ‘crazy experiment’, gecombineerd met een snufje radeloosheid, besluit ik maar een gesprek te starten met mijn eigen inspiratie als imaginaire gesprekspartner:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

J: Knock, knock…

Insp: Who is there?

J: Dat zou ik ook weleens willen weten.

Insp: Anders Ik wel!

J: Lekker flauw antwoord.

Insp: Minder flauw dan je denkt. Je weet van binnen donders goed wie je bent en wat je wilt. Alleen komt dat niet door de keuring van je verstand en dat weerhoudt je ervan om het aan de wereld te laten zien.

J: Bam! Hebben we dat ook meteen duidelijk: een typisch gevalletje van podiumvrees dus?

Insp: Je kan het zo groot en dramatisch maken als je zelf wilt. Je kunt ook gewoon stellen dat je het tot nu toe gewoon nog niet gedaan hebt.

J: Zou deze blog een begin kunnen zijn?

Insp: Zou dat in-der-daad? Je doet net alsof ik het antwoord heb, maar jij kiest/creëert zelf het antwoord op deze vraag.

J: Op een zelfde wijze waarop ik dit gesprek heb gecreëerd?

Insp: Laten we het voor nu houden op een coproductie. Het is in deze fase van jouw leven belangrijk te weten dat je er niet alleen voor staat. Jij hebt geroepen, en het Leven geeft op deze manier antwoord. Natuurlijk weet je door al je boekenwijsheid dat uiteindelijk alles Eén is en dat alle antwoorden binnen jezelf te vinden zijn. Maar tot het moment dat je dit werkelijk realiseert, staat het Leven voor je klaar. Altijd, overal en op elke manier denkbaar.

J: Whaahaa!!! Ik realiseer me dat dit precies mijn doel in het leven is: om mezelf en anderen aan hun eigen geïnspireerd gesprek met het Leven te helpen! Ik zie en voel het nu heel duidelijk. Ik voel me ook opeens super geïnspireerd en vreugdevol!

Insp: Zie hier ook meteen de instrumenten waarmee je bent uitgerust om dit te bewerkstelligen: openheid, humor, je vermogen om jezelf serieus en tegelijkertijd niet té serieus te nemen, de korte tijd die het bij jou duurt om tot inzicht te komen, je taalgebruik dat korte metten maakt met het idee dat het doel van het Leven alleen met heilige en serene woorden beschreven kan worden, etc.

J: Ik merk wel dat ik terugschrik om hier daadwerkelijk mee naar buiten te treden. Laat staan dit gesprek daadwerkelijk in een blog openbaar te maken.

En nu merk ik vervolgens dat het terugschrikken mij enorm raakt. Ik voel frustratie omdat ik me tot nu toe steeds heb laten terugschrikken…

Insp: Ach… ook dit kan je zo groot en dramatisch maken als je zelf wilt. Het Leven wacht met gezonde spanning af wat je deze keer zult doen. Niet alleen met oog op jouw eigen leven. Want wanneer jij besluit om je zelf te zijn, wanneer jij gaat staan voor wat je hier te doen hebt op Aarde, dan heeft dit onherroepelijk effect op de mensen om je heen. Zij zullen daardoor herinnerd worden aan hun eigen missie/roeping. Deze blog leent zich daar wat dat betreft uitstekend voor!

J: Thanks!

Insp: You are more than welcome!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Op de website staan verschillende mogelijkheden om jouw eigen ‘gesprek’ te starten. Ik maak gebruik van algemene principes uit verschillende religieuze, psychologische en spirituele tradities, gericht op een praktische toepassing in het dagelijks leven. Zo wordt wijsheid van soms wel duizenden jaren oud voor iedereen op een laagdrempelige en eenvoudige manier toegankelijk.

Kom bijvoorbeeld een keer langs tijdens de eerstvolgende Hour Of Inspiration.

Geïnspireerde groeten van Joachim Vreeman

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *