Bible Vision Quest

Bijbelverhalen zijn wat mij betreft nooit bedoeld om in te geloven. Ze zijn bedoeld om mensen diepgaand te transformeren: als spiegels voor de ziel. Tijdens een Bible Vision Quest duiken we op een unieke en persoonlijke manier de bijbelverhalen in. De betekenis staat niet vast, maar ontstaat in het moment. Meditatie en visualisatie maken het hierbij mogelijk dat er een interactie tussen jou en het bijbelverhaal op gang komt.

Je ontvangt aanwijzingen die direct en persoonlijk op jouw eigen leven betrekking hebben. Vaak is er eerst nog de nodige weerstand en die hoeft ook niet weg. Sterker nog: weerstand en emoties fungeren als een signaal dat er iets waardevols verborgen ligt onder de oppervlakte van dat wat het probleem lijkt te zijn. Vergelijk het maar met een metaaldetector die ‘aan’ slaat. Het enige wat er van jouw kant gevraagd wordt, is de bereidheid om open te staan voor een antwoord.

Ga onbevangen het gesprek met de bijbel aan. Laat je onderdompelen. Ga voorbij wat je denkt te weten. Open de vastomlijnde kaders van je verstand. Breng de woorden tot leven in interactie met jouw persoonlijke ervaring. Breek de boel open! Laat het stromen! Ontdek nieuwe betekenissen. Adem ze in en uit. Ervaar dat je heel persoonlijk aangesproken wordt. Voel het in heel je lichaam. Worstel met de bijbel. Wees niet bang: God kan heus wel wat hebben. Laat elke vorm van vrome aanbidding varen: kom tevoorschijn met je angst, boosheid, verdriet en ook je vreugde, passie, verlangen en kracht. God is namelijk letterlijk dichterbij en nabijer dan je denkt…

Ik geloof dat de waarde van bijbelverhalen zit in het directe beleven en niet zozeer in het theoretisch lezen of geloven. Het gaat erom om van binnenuit aangesproken te worden in plaats van buitenaf dingen aan te nemen.

Juist omdat de focus ligt op persoonlijke en praktische toepassing, maakt dat deze avond toegankelijk is voor iedereen ongeacht levensbeschouwelijke achtergrond

Praktisch:

– Iedere donderdagavond (in ieder geval t/m 22 maart)
– Inloop vanaf 19.45. We beginnen om 20.00
– Adres: Koffiekamer pastorie, Kanaalstraat 198, Utrecht
– Thee in overvloed (iets lekkers voor bij de thee is altijd welkom)
– Vrijwillige bijdrage.

Deelneemster Marguerite over de Bible Vision Quest:

“Wij hebben nu een aantal meditatieavonden met Joachim georganiseerd. Keer op keer zijn dit bijzondere avonden die een diepe indruk bij me achter laten. Joachim leidt deze avonden op een prettige en ontspannen manier. Door zijn onderzoekende en open houding weet hij een veilige setting te creëren waarin je snel dieper gaat met elkaar en makkelijk ervaringen deelt. Door zelf zo openlijk zijn zoektocht te delen, stimuleert hij je om echt op een authentieke en soms nieuwe manier naar bijbelverhalen te kijken en te onderzoeken hoe deze jou persoonlijk raken. Dit heeft steeds tot nieuwe, bijzondere inzichten geleid waarmee we elkaar echt kunnen inspireren!”

Ivo de Lange:
“De meditatie avonden met Joachim zijn bijzonder inspirerend. Door de frisse en open benadering van de bijbelverhalen komen er hele nieuwe betekenissen, intenties en persoonlijke blokkades omhoog, die op een fijne en veilige manier besproken en verwerkt kunnen worden. De meditaties zelf worden op een intuïtieve manier ingeleid en begeleid, met een leuke vleug humor en realisme, waardoor het voor beginnende en ervaren mensen te volgen valt.

Kortom echt een aanrader voor een ieder die verdieping zoekt in zijn/haar spirituele leven.”

Over Joachim:
“Geïnspireerd vanuit mijn persoonlijke interesse, werkervaring en studieachtergrond (Religiewetenschappen, Geestelijke Verzorging en Psychosynthese), is het mijn passie om praktische spiritualiteit te integreren met persoonlijke ontwikkeling.
Mijn inspiratie haal ik vaak uit Jezus, maar ik beschouw mezelf niet als traditioneel religieus. De transformerende kracht van zijn boodschap van onderlinge verbondenheid en fundamentele Eenheid (God), gaat wat mij betreft verder dan welke religie dan ook. Het gaat over zelfrealisatie in verbinding.”