GL Online cursus: Kerst

“The Light in one awakens it in all. And when you see it in your brother, you are remembering for everyone.” (A Course in Miracles)

Korte samenvatting van de online cursus: 

De Bijbel vertelt het archetypische verhaal van Adam & Eva over hoe wij als mensen onze verbinding met de Fundamentele Eenheid verloren hebben. Kerst Online gaat over hoe wij deze verbinding kunnen herstellen en het belang ervan voor ons dagelijks leven. 

Universeel & persoonlijk

Ik gebruik bijbelverhalen als katalysators voor het besef dat jij en ik per definitie en in essentie deel uitmaken van de Fundamentele Eenheid. Zelf beschouw ik dit besef als dé (oorspronkelijke) kern van het christendom, maar dat wordt lang niet door iedereen zo geïnterpreteerd. * Bijbelverhalen bevatten universele principes die vragen om persoonlijke toepassing in het ‘hier’ en ‘nu’ van ons dagelijks leven. In de online cursus ga je in een 5 weken intensive stap voor stap beseffen, dat je per definitie en in essentie deel uitmaakt van de Fundamentele Eenheid. Deze kennis van jouw inherente waarde en die van ieder ander mens, bepaalt de richting van je denken, voelen en handelen in het dagelijks leven en uiteindelijk ook de mate waarin je het leven en jezelf als vreugde-, zin- en betekenisvol ervaart. In een besloten groep op Facebook deel je samen met de andere deelnemers je ervaringen, krijg je feedback en support onder het motto: “Je moet het zelf doen, maar niet alleen.”

Route map

Bijbelverhalen zijn duizenden jaren van generatie op generatie overgeleverd. Zoals ik het zie, gaat het hierbij niet zozeer om letterlijke verslagen van feitelijke gebeurtenissen. Het gaat primair om de kennisoverdracht van essentiële patronen en principes, die vandaag de dag nog steeds, maar vaak in andere vorm, zichtbaar zijn. Deze vorm van overlevering maakt de informatie zoveel als mogelijk bestendig tegen het verloop van tijd, veranderende omstandigheden en de ontwikkeling van nieuwe inzichten. Een soort route map dus. Vanzelfsprekend dient de route nog steeds door de lezers zelf daadwerkelijk gelopen te worden!  

Levende kennis

Bijbelverhalen zijn gericht op ‘levende kennis’. Dat wil zeggen: het gaat er niet om dat je (verstandelijk) gelooft wat er in de Bijbel staat, maar dat jij jezelf inbrengt; dat je op jouw unieke manier participeert en op jouw eigen wijze deelneemt. Het gaat er niet om iets te geloven wat ‘toen’ en ‘daar’ is gebeurd, maar de principes toe te passen in jouw dagelijks leven. Bijbelverhalen zijn in essentie bedoeld om mensen diepgaand te transformeren: als spiegels voor de ziel. Tijdens de cursus duiken we op een unieke en persoonlijke manier de bijbelverhalen in. Je ontvangt aanwijzingen die direct en persoonlijk op jouw eigen leven betrekking hebben. Vaak komt er hierbij weerstand op en die hoeft ook niet weg. Weerstand en emoties fungeren namelijk als een signaal dat er iets waardevols verborgen ligt onder de oppervlakte van ons bewustzijn. 

Voor wie? 

De focus van deze cursus ligt op persoonlijke en praktische toepassing, wat maakt dat het toegankelijk is voor iedereen ongeacht levensbeschouwelijke achtergrond. Het kan een voordeel zijn wanneer je enige bekendheid hebt met bijbelverhalen. Tegelijkertijd is het zo dat het begrippenkader van de Westerse mens sowieso grotendeels gevormd is door bijbelverhalen/ de christelijke traditie. Met andere woorden: zelfs al heb je nooit de bijbel opengeslagen, ben je er (onbewust) toch diepgaand door beïnvloed. Het gaat er veel meer om of je openstaat voor een ‘intensive’: een periode van 5 aaneengesloten weken waarbij je bereid bent om:

  • jezelf, andere mensen en de wereld met een open mind te onderzoeken en te begrijpen;
  • jouw weerstanden en blokkades te onderzoeken en tegelijkertijd de identificatie met je lijden los te laten;
  • alles te voelen wat er te voelen valt;
  • je potentieel en alle kwaliteiten te durven (h)erkennen;
  • existentiële en spirituele vraagstukken persoonlijk aan te gaan. 

Deze cursus is voor jou wanneer je meer verdieping in je persoonlijke en/of spirituele ontwikkeling wilt ervaren > meer motivatie, energie, liefde en purpose.  

Praktisch:

  • We starten op zondag 15 december met een offline bijeenkomst in Utrecht. 
  • De online cursus is van maandag 16 december 2019 t/m zondag 19 januari 2020.
  • Je krijgt 5 weken cursusmateriaal, online support via een besloten groep op Facebook, een individuele Skype sessie van 30 minuten, 20% korting op extra Skype sessies, 15% korting op individuele wandelcoach sessies. Iedere zondag een nieuwe weekthema video call met informatie en ruimte voor vragen/sharing.
  • Aanmelding bevestigen door een email te sturen naar geinspireerdleven@gmail.com en 225 euro over te maken op NL82INGB0006897766 t.n.v. J. Vreeman o.v.v. GLO Kerst 2019 + je naam. Je plek in de online cursus is gereserveerd als je betaald hebt. Zie note **) Start cursus vanaf minimaal 8 deelnemers.

Testimonials eerder activiteiten: 

Marguerite:

“Door zijn onderzoekende en open houding weet Joachim een veilige setting te creëren waarin je snel dieper gaat met elkaar en makkelijk ervaringen deelt. Door zelf zo openlijk zijn zoektocht te delen, stimuleert hij je om echt op een authentieke en soms nieuwe manier naar bijbelverhalen te kijken en te onderzoeken hoe deze jou persoonlijk raken. Dit heeft steeds tot nieuwe, bijzondere inzichten geleid waarmee we elkaar acht kunnen inspireren!”

Julia:

“Wat mij het meest raakte was de meditatie oefening, die over weerstand/weigering ging. Door hier naar te kijken en deze te voelen, keerde de angst zich om en voelt het, dat ik alles los kon laten. En voel ik me hierdoor veel dichter bij mezelf. Dit was toch wel het moment, wat mij het meest diep raakte in alle opzichten.” 

Ivo:

“Door de frisse en open benadering van de bijbelverhalen komen er hele nieuwe betekenissen, intenties en persoonlijke blokkades omhoog, die op een fijne en veilige manier besproken en verwerkt kunnen worden. De meditaties zelf worden op een intuïtieve manier ingeleid en begeleid, met een leuke vleug humor en realisme, waardoor het voor beginnende en ervaren mensen te volgen valt. Kortom echt een aanrader voor een ieder die verdieping zoekt in zijn/haar spirituele leven.” 

Ansjelien: 

“Joachim bleef in contact met mij, ook als ik koppig/ arrogant/ stug was, samen zoeken naar wat er onder lag, dat was heel veel verdriet, pijn , gemis, het is geen makkelijk pad wat we wandelen, maar dat wist ik vanaf de 1e keer. Door zijn coaching is mijn leven lichter geworden om te leven, voor mezelf, maar ik straal ook wat uit naar anderen, mijn innerlijke verandering wordt uiterlijk opgemerkt.”

Over Joachim: 

Geïnspireerd vanuit mijn persoonlijke interesse, werkervaring en studieachtergrond (religiewetenschappen, Geestelijke Verzorging en Psychosynthese), is het mijn passie om praktische spiritualiteit te integreren met persoonlijke ontwikkeling. Mijn inspiratie haal ik vaak uit bijbelverhalen, maar ik beschouw mezelf niet als traditioneel religieus. De transformerende boodschap van onderlinge verbondenheid en Fundamentele Eenheid, gaat wat mij betreft verder dan welke religie dan ook. Het gaat over zelfrealisatie in verbinding.

Notes:

* Zie ook mijn blog Waarom Bijbelverhalen

** Cancelation policy. Tot 1 maand van tevoren geld terug min 50 euro reserverings- en administratiekosten. Tot 2 weken tevoren 50% van het totaalbedrag terug. Daarna is restitutie niet meer mogelijk. Je kunt wel je plek doorgeven aan iemand anders.