God Ervaren Kloosterweekend

schermafbeelding-2016-07-21-om-08-56-14

 

Wat: In het weekend van 23 t/m 25 juni 2017 is er naar aanleiding van mijn nieuwe boek ‘God Ervaren’, een meditatieweekend in de prachtige stilte van de Abdij van Berne in Heeswijk.

Uitgangspunt vormt de uiterst persoonlijke, krachtige en inspirerende uitnodiging van Jezus aan jou en mij, om te leven vanuit (zelf)liefde én onderlinge verbondenheid.

Via meditatie, ademwerk, vieringen, gebed, een natuurwandeling en visualisatie-oefeningen, ontdekken we de inspiratie van bijbelverhalen in de waarheid van ons eigen hart. Juist omdat de focus ligt op persoonlijke ontwikkeling en praktische toepassing, maakt dat het weekend toegankelijk is voor iedereen, ongeacht levensbeschouwelijke achtergrond. Naast bijbelverhalen, maak ik hierbij gebruik van het gedachtegoed van Joseph Campbell (De Reis van de Held) en Psychosynthese.

Waarom: Omdat je wel wat inspiratievitaminen kan gebruiken, omdat je nieuwsgierig bent om op een andere manier naar bijbelverhalen te kijken of gewoon omdat je zin hebt in een laagdrempelig, inspirerend samenzijn. Het kloosterweekend creëert de ruimte voor een verdiepende ervaring wie jij wezenlijk bent in relatie tot jezelf, anderen, de wereld en het Goddelijke. Dit stelt jou in staat om op onmiskenbare wijze de innerlijke kracht en leiding van je eigen inspiratie te ervaren.

Voor wie: Iedereen die openstaat voor persoonlijke ontwikkeling via de transformatieve kracht van bijbelverhalen, zonder dat hierbij sprake is van een specifiek religieus oogmerk.

Wanneer: Van 23 juni 15.00 tot zondag 25 juni 15.00.

Programma: We wisselen de oefeningen af met reflectiemomenten en vieringen met de broeders van het klooster. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt.

Bijdrage: 227 euro. Dit is inclusief 6 eenvoudige maaltijden.  Het maximaal aantal deelnemers per kloosterweekend ligt ongeveer op 10 personen.

Aanmelden en extra informatie: geinspireerdleven@gmail.com

Testimonials kloosterweekend

  • Jannette: “Na het weekend ervoer ik enorm veel energie en een enorm gevoel van liefde voor alles wat leeft: haast euforisch! Dat voelt inmiddels weer iets meer in proportie. Ik voel me lekker in m’n vel en geest en kijk liefdevol terug op het weekend. (…) Het meest ben ik geraakt door het respect onderling en de interesse in elkaars delen. De rust van de abdij maakte voor mij dat ik even helemaal op mezelf gericht kon zijn, wat ruimte en ontspanning gaf.”
  • Okke: “De opbouw van het programma vind ik perfect: de donkere nacht van de ziel op zaterdagavond en zondagochtend de terugkeer naar het licht. kan het mooier? Ook mooi de meditaties per stap, het maken van de tekeningen en het onderling bespreken daarvan. Anderen kunnen rake dingen zien in jouw tekening die je zelf niet ziet.”
  • Julia: “De gehele manier waarop Joachim het inspiratie weekend gaf en begeleidde ervoer ik als bijna magisch. Vooral doordat hij de meditatie oefeningen erg goed op elkaar had afgestemd en op een verantwoorde manier snel de diepte in ging. Wat mij het meest raakte was de meditatie oefening, die over weerstand/weigering ging. Door hier naar te kijken en deze te voelen keerde de angst zich om en voelt het, dat ik alles los kon laten. En voel me hierdoor veel dichter bij mezelf. Dit was toch wel het moment, wat mij het meest diep raakte in alle opzichten.”
  • Arnoud: “De Abdij van Berne is een fijne plek: ik voelde me erg welkom! Leuk om op deze manier een klein beetje het leven van een monnik te proeven. De begeleiding van Joachim is erg fijn. Hij laat iedereen in zijn waarde en maakt overal ruimte voor. Ik zou zo weer naar een kloosterweekend gaan!”

Over Joachim Vreeman

Geïnspireerd vanuit mijn persoonlijke interesse, werkervaring en studieachtergrond (Religiewetenschappen, Geestelijke Verzorging en Psychosynthese), zie ik het als mijn levensmissie om iedereen toegang te geven tot de transformerende wijsheid van bijbelverhalen. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan zowel persoonlijke ontwikkeling als maatschappelijke verandering, richting het bewustzijn dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Mensen die eenmaal iets van deze staat van bewustzijn hebben ervaren, laten vanaf dat moment hun hart de richting bepalen en beleven zo de kracht van een Geïnspireerd Leven!